Суспільство

Боєць з Чернігівщини встановив окупантам український прапор

– Це для того, щоб підняти бойовий дух хлопцям! – відповідає військовий нашої «тридцятки» на запитання про червоно-чорний прапор, який наші встановили мало не перед самим носом супротивника.

прапор 30 омбр Pivnich (1)

– Сильно злились на тій стороні за це?

– Та ні, не сильно, кинули кілька 120-х мін та заспокоїлися.

Кремезний чоловік родом із Чернігівщини, міцні руки і таке ж рукостискання свідчать про неабияку природну силу. Тому сталевий прут зі стягом наш захисник увігнав у сланцеву донбаську землю так, що не лише ворог не витягне, а й після перемоги наші не впораються.

До війни Микола працював у лісничому господарстві. Фізична робота на свіжому повітрі завжди подобалася чоловіку, і про те, що замість лісничого інструменту носитиме ДШК, ніколи навіть не думав. Кулемет із боєкомплектом вагою понад 50 кілограмів у його руках здається не таким і важким. Обладнав для себе кілька вогневих точок і носиться з ним як іграшковим, змінюючи одну за одною позицію для ефективнішого вогню по російських прихвостнях.

– Страх відчували коли ставили? – питаю.

– Та чого боятись, земля ж то наша! – впевнено відповідає Микола та, змінившись із посту, йде в прохолодний бліндаж, щоб спокійно почитати, чим живе мирний світ, поспілкуватися з двома синами, згадати рідний дім…

прапор 30 омбр Pivnich (2) прапор 30 омбр Pivnich (4)

Іван Бурдюг прес-служба 30 омбр

Ще статті по темі

Back to top button