Суспільство

Брати кредити на дороги під час кризи – безвідповідально та нераціонально, вважає депутат міськради

*Актуально

Партія «Наш край» виступає проти залучення кредитів на розбудову доріг місцевого значення. Про це повідомив експерт із фінансів, депутат Чернігівської міської ради Віктор Бистров.

За його словами, абсолютно нерозумно та безвідповідально влазити в кредити на дороги під час кризи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» відстоює необхідність врахування думки людей під час формування ОТГ на Чернігівщині

«На думку влади, дороги місцевого значення мають відновлюватися за кошти міжнародних фінансових організацій, а західні партнери вже готові надавати кредити. Партія «Наш край» радить облдержадміністраціям не влазити в додаткові борги, тим паче під час економічної кризи, яка лише набирає обертів», – зазначив Віктор Бистров.

Він наголосив, що кредити братиме обласна влада, а віддавати їх доведеться всій громаді.

«Зараз недоречно брати кредит під застарілі плани розвитку дорожньої інфраструктури, що не бере до уваги зростання локальної економіки. Це тільки спустошить місцеві бюджети, доведе їх до банкрутства, а віддавати доведеться громадам – не виключено, що за рахунок розпродажу комунальної землі», – наголосив депутат Чернігівської міськради.

На думку співголови партії, «Наш край» вважає, що підтримати будівництво та ремонт місцевих доріг там, де в цьому є нагальна потреба, повинна держава.

Як повідомлялося раніше, нещодавно заступник міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Наталія Форсюк заявила, що західні партнери вже висловили готовність надавати кредити обласним державним адміністраціям для відновлення та покращення мережі місцевих доріг.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button