Суспільство

Будівництво об’їзної дороги за межами Чернігова: петиція на сайті міськради

Будівництво об’їзної дороги за межами Чернігова, — петиція з такою назвою була зареєстрована у відповідному розділі на сайті Чернігівської міської ради.

«Будівництво нової об’їзної дороги у Чернігові — на часі. Але чи варто її просто переносити з одного району до іншого, який у повідомленнях називається «малозаселеним»? Район активно розбудовується і люди тут є! Тим більше, що пропускна спроможність нової дороги буде меншою, ніж у існуючої, через вузьку ділянку дороги в районі перехрестя вулиць Олександрівської та 1 Травня», — пише авторка петиції Наталія Алєшугіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петиція щодо зниження вартості проїзду набрала потрібну кількість голосів

«Перед тим, як витрачати гроші на спорудження нової об’їзної, варто було б ознайомитись з умовами на місцевості. Щоразу, коли повз хати проїжджає навантажена фура чи лісовоз, будинки тріщать і потроху руйнуються. Бо тут на метр углиб чорнозем, а далі глей. Навесні грунтові води стоять високо, у погрібах буває вода, а тротуарна плитка у дворах піднімається, коли талі води замерзають після відлиги. Тож після першої ж зими нова дорога покриється тріщинами і ямами. Вулиця вузька. Раптом біля чийогось двору стане автівка — транспортний колапс? Була свідком, як розминалися дві фури. Це страшно! Поворот на 1-Травня крутий і погано проглядається. Про це добре знають пасажири 27 автобуса, які не раз падали, коли водій, перетинаючи перехрестя, тис на гальма, раптово помітивши машину, яку треба пропустити. Тротуари вузькі і то лише до вул. Садової, а далі — взагалі немає. Пішоходи (а це мешканці вулиць Єфремова, Балицького, Григоренка, Садової та інших, які йдуть на автобусну зупинку по вул. 1 Травня) можуть іти лише один за одним. А коли пройде дощ — змушені йти по проїжджій частині, ризикуючи бути збитими або облитими брудом з калюж, який розбризкують машини. Коли пройде сніг — тротуарів взагалі немає, бо весь сніг з дороги згрібається на них. Йти треба по дорозі. Ввечері дорога не освітлюється», — продовжує Наталія Алєшугіна.

Також, за словами авторки петиції, тут були випадки наїздів машин на пішоходів та в’їздів у паркани. Проїжджа частина і тротуари вулиці Олександрівської потребують ремонту, але пускати нею великогабаритний транспорт не можна. І водії з пасажирами, і пішоходи наражаються на велику небезпеку, а нова дорога на цій ділянці швидко зруйнується через несприятливі гідро-геологічні умови, так само як і житлові будинки — через струси, які спричиняють великі машини.

До кінця збору підписів залишилось 22 дні.

Станом на 4 травня зібрано 42 підписи з 250.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button