Суспільство

Будьте обережні: водіїв попереджають про складні погодні умови

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області попереджає водіїв про погіршення метеоумов з вечора 20 грудня, що суттєво може вплинути на обстановку на автошляхах. Про це повідомляють у Службі автомобільних доріг у Чернігівській області.

За прогнозами синоптиків, із вечора 20 грудня очікується невеликий мокрий сніг при мінусових показниках температури, на ранок 21 грудня коливання з мінусових на плюсові показники температури, уночі та вдень невеликий дощ і мокрий сніг. Такі погодні умови є причиною виникнення ожеледиці, місцями льодової кірки на покритті автодоріг.

У разі суттєвого ускладнення руху рекомендуємо водіям без нагальної потреби не вирушати в дорогу, відтермінувати поїздку до покращення погодних умов. За потреби можливе введення обмежень руху до часу стабілізації дорожньої обстановки.

Нагадуємо про необхідність бути уважними та обережними на дорозі взимку. Обирайте безпечну швидкість руху, відповідно до погодних умов, уникайте різких маневрів, тримайте дистанцію з іншими транспортними засобами. Будьте уважними на мостах і на ділянках із крутим спуском та підйомом. На зимовий період транспортний засіб має бути підготовлений належним чином. На колесах автівок має бути гума з нормальними протекторами. Водіям фур рекомендуємо мати ланцюги протиковзання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські синоптики дали прогноз погоди на тиждень

Підрядні організації Служби автомобільних доріг перебуватимуть у режимі цілодобового чергування для проведення протиожеледних заходів на автошляхах області.
Зазначимо, що з настанням несприятливих погодних умов техніка не може одномоментно усюди провести оброблення покриття. Необхідний час, аби всюди доїхати. Насамперед заплановані виїзди на дороги міжнародного та національного значення, найбільш важливі транспортні маршрути життєзабезпечення та обороноздатності області.

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах області працює цілодобова гаряча лінія Укравтодору +38 067 400 60 80.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button