Суспільство

Було 104 роки: на Чернігівщині провели в останню путь довгожительку

У Ніжині померла довгожителька Катерина Гриценко, їй було 104 роки.

«Нас покинула велика і мудра душа, наповнена світлом і любовʼю до кожного. Неймовірна емоційна щедрість, життєлюбність і потужна життєва енергія Катерини Павлівни надихала, викликала захоплення і стирала межі поколінь», – про це на своїй сторінці написала Людмила Величко.

Людмила Величко додала, що за свій вік Катерина Гриценко пережила багато лихоліть, була особисто знайома з Яковом Батюком, допомагала партизанам Ніжинщини. Все своє життя присвятила навчанню і вихованню молоді. Зустрічалась з учнями шкіл, була активістом ветеранського руху.

«Її памʼятають її студенти, часто приїздили на гостину. На свій 104-й день народження Катерина Павлівна частувала гостей стравами, які сама готувала, особливе місце на столі було відведене холодцю – бренду Катерини Павлівни. 

Вона любила свою родину, своє місто, Україну, дуже чекала Перемоги, бо на війні улюблений онук.

Світла Вам памʼять, дорога Катерино Павлівно! Летіть осінньою ластівкою в домівку Всевишнього, просіть його, щоб у Горішніх світах не припинялась підтримка України в її боротьбі. Хай Ваша світла душа приєднується до ангельського хору», – написала вона.

Джерело: Nizyn Post

Ще статті по темі

Back to top button