Суспільство

«Челайн» – одне з 16 видань, що потрапили на медійний проєкт Fight for facts

Чернігівське онлайн-видання «Челайн» – одна з 16 редакцій, що потрапили на довготривалий міжнародний медійний проєкт Fight for facts.

Про це представнику ІМІ в Чернігівській області повідомив головний редактор «Челайну» Павло Солодовник.

За словами журналіста, проєкт триватиме три роки, й основне завдання – створення якісного контенту та підготовка медіа до фінансової спроможності.

«»Челайн» дуже вдячний організаторам за те, що саме ми потрапили до цих кращих 16 редакцій. Проєкт триватиме три роки, і його головна мета – покращення самого медіа, покращення роботи наших працівників, посилення спроможності медіа. У програмі дуже багато корисних вебінарів, онлайн-тренінгів, кемпінгів, навчань», – розповів пан Солодовник.

Як зазначив головред, у нього дуже великі очікування від цього проєкту: «Я сподіваюся, що цей проєкт допоможе вирости нам у рази, а також налагодити співпрацю з іншими колегами та створити так зване медійне ком’юніті на всеукраїнському рівні».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немає зв’язку: як жителям Чернігівщини  викликати поліцію та рятувальників

У Львові 7 та 8 грудня відбулася перша зустріч-знайомство, до якої долучилися 16 відібраних регіональних медіа. Протягом двох днів події учасники знайомилися й обмінювалися досвідом роботи в умовах війни та кризи.

Проєкт триватиме з грудня 2023-го до квітня 2027 року. Його мета – сприяти розвитку професійних і незалежних джерел інформації, посилити їхню спроможність і надати інструменти для боротьби з дезінформацією і пропагандою. Програма передбачатиме події та тренінги на різноманітні теми: від створення якісного контенту та його просування до управління виданням та фінансової незалежності.

Співорганізатори проєкту – Європейська журналістська мережа n-ost, Львівський медіафорум та Інститут масової інформації.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото Ірини Середи

Ще статті по темі

Back to top button