Суспільство

Через Чернігівщину пройде річковий маршрут з Білорусі до Києва

Україна і Білорусь ведуть переговори про старт пасажирських річкових перевезень по річці Дніпро. Також обговорюється відкриття річкового туристичного маршруту з відвідуванням Чорнобильської зони відчуження.

Про це стало відомо з повідомлення на сайті data.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський річковий порт і Лісковицю може накрити повінь

Як повідомив заступник директора Департаменту морського і річкового транспорту Міністерства інфраструктури Олексій Геращенко, Україна і Білорусь планують запустити пасажирські річкові перевезення по річці Дніпро. Крім того, в планах відкриття річкового туристичного маршруту з Києва до Білорусі з відвідуванням Чорнобильської зони відчуження.

«Буде туристичний маршрут з Мозиря до Києва, можливо і далі, з відвідуванням Чорнобильської зони», — розповів Олексій Геращенко.

За його словами, Білоруське морське пароплавство веде активні переговори з Адміністрацією річкових портів про запуск пасажирських річкових перевезень. Зараз обговорюються флот, терміни, механізми продажу квитків.

Якщо туристичний маршрут буде запущений, то частково (в течії Дніпра) він пройде уздовж Чернігівської області — Міжрічинського ландшафтного парку, що розташований на території Чернігівського та Козелецького районів.

Ще статті по темі

Back to top button