Суспільство

Через Дію тепер можна отримати ще сім послуг соціального характеру

Від сьогодні через портал Дія люди зможуть отримати ще сім послуг соціального характеру. Про це повідомила міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час презентації Мінсоцполітики спільно з Мінцифрою нових послуг у Дії, пов’язаних із соціальною та пенсійною сферами.

«Мінсоцполітики спільно з Мінцифрою працює над тим, щоб кожен громадянин України зміг отримувати соціальний захист від своєї держави з будь-якого куточка не лише України, але й світу. Завдяки нашій спільній роботі тепер через Дію, не виходячи з дому, люди зможуть отримати ще сім послуг соціального характеру, які користуються найбільшим попитом», – наголосила Марина Лазебна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині зріс попит на послуги державної реєстрації актів цивільного стану

Зокрема, можна буде оформити субсидію, призначення або перерахунок пенсії, одержати одні з найзатребуваніших в Україні довідок про страховий і трудовий стаж, яких щороку видають приблизно три мільйони.

Міністр додала, що цими послугами користуються понад 6 мільйонів людей на рік, які часто змушені по одну послугу йти до відділу соціального захисту, по іншу – до Пенсійного фонду, а хотіли б отримувати всі з однієї точки доступу.

«Більше не потрібно збирати довідки, відвідувати відділи соціального захисту та вистоювати черги. Тепер можна скористатися сервісом порталу Дія, що дає можливість за 15 хвилин заповнити заяву та засвідчити її електронним підписом. А решта необхідних для призначення допомоги даних «підтягується» автоматично», – зазначила Марина Лазебна.

Міністерство соціальної політики України 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button