Суспільство

Через штормове попередження: комунальники пояснили, навіщо вирубали дерева у центрі Чернігова (Фото)

У зв’язку зі штормовим попередженням КП «Зеленбуд» видалив два аварійних дерева в центрі Чернігова. Йдеться про небезпечні дерева біля Апеляційного суду на центральній Красній площі міста — каштани, які давно були ушкоджені мінуючою міллю.

Про це повідомляє КП «Зеленбуд» на своїй сторінці у Фейсбуці.

— Гілки крон дерев нависали над пішохідною частиною тротуару і могли внаслідок шквальних поривів вітру та буревію ушкодити людей. Це питання було вирішено нами оперативно. І, до речі, на вулиці Гетьмана Полуботка на засіданні громадської ради з питань озеленення ми планували заміну 23-ох дерев у цьому році і ми від своїх планів не відходимо, — коментує керівник КП «Зеленбуд» Артем Стах.

— Біля суду лишились 2 пеньки — один з виду непоганий, а другий — підгнивший. Я сподіваюся, що вже після вихідних ми замінимо ці дерева на нові біля цієї установи. Ці каштани були висаджені близько 50-ти років тому, — додає Артем Стах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Негода на Чернігівщині: без електропостачання залишилися 19 населених пунктів

Підприємство планує зробити на місці видалених дерев якісні лунки та привезти дорослі дерева з розсадника, організувавши для них крапельний полив з урахуванням досвіду колег з інших міст. Біля приміщення Апеляційного суду заплановано висадити липи-палліди віком близько 8-10 років, з обхватом стовбура 20-25 сантиметрів.

— Дерева видалили, а не обрізали аварійні гілки — для перестраховки. На одному дереві ми зрізали саме гілку, а там, де дерева загрожували життю — ми їх видалили повністю. Це центр міста і якщо там будуть стояти з обрізаними гілками, це не є добре, краще замінювати їх, — додає керівник «Зеленбуду» і уточнює, що всі інші дерева лишаються на місці. — Жодної «пустелі» тут немає.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button