Суспільство

Чернігів туристичний: сезон відкрили смаженими дерунами (Фото)

Чернігів встановив всеукраїнський рекорд із випікання дерунів.

Це сталося під час відкриття туристичного сезону – 29 квітня – на Красній площі міста.

Чернігів збільшив кількість виготовлення дерунів порівняно з минулим рекордом на 500 штук.  Кращі кухарі нашого міста за кілька годин виготовили 5041 дерун.

Після встановлення рекорду деруни роздавали всім охочим. Деруни випікали різні – як класичні, так і з різними начинками: з м’ясом, грибами, з сулугуні тощо.

Саме з українського фольклорного фестивалю «Дерун-фест» у святковій атмосфері на Красній площі й розпочався туристичний сезон у Чернігові.

Для чернігівців і гостей міста на Валу, Алеї Героїв, Красній площі та біля Катерининської церкви працювали різні розважальні локації для дітей і дорослих.

Біля Катерининської церкви розташувалось Козацьке містечко, де всіх відвідувачів пригощали справжнім козацьким кулешем та іншими українськими стравами, також всі присутні брали участь у козацьких розвагах і майстер-класах.

Після урочистої частини на сцені виступали творчі колективи міста та області. Зокрема, народний хор, оркестр ОНМЦ, гурти «Калина» та «Гармоніка».

Крім того, на Валу для чернігівців були представлені анімаційна розважальна екскурсія «Стежками козацької слави Чернігова», літературно-мистецька імпреза, поетичні батли та висока класична музика.

Цього ж дня на Красній площі заплановане відкриття сезону фаєр-шоу в рамках фестивалю «Нічні вогні Чернігова», а на Валу художній музей відчинить свої двері для незабутнього звучання історії в поєднанні з музичними доробками оркестру Чернігівського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка.

Наступного дня на чернігівців і гостей міста чекали виступи спортсменів та дитячих танцювальних колективів, концертна програма, працюватимуть фуд-зона, дитячі та літературні локації.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button