Суспільство

Чернігів витратить понад 1,6 млн на дерева в контейнерах

На нові для Чернігова елементи в озелененні – дерева в контейнерах – Чернігів витратить чималу суму – понад 1,6 млн грн загалом.

Про це зазначив начальник КП «Зеленбуд» Роман Старіков під час прес-туру для місцевих ЗМІ. За словами очільника підприємства, один контейнер, наповнений ґрунтом і керамзитом, із уже висадженою в ньому катальпою бігнонієвидною коштує 17 тисяч гривень.

До слова, вартість однієї катальпи в середньому становить майже 2 тисячі гривень.

У паркових зонах міста вже встановили 44 ящики з деревами. У планах – встановити ще 54 контейнери з катальпами. Перевага такої нетрадиційної висадки дерев – не лише економія місця, а ще й мобільність дерев – у разі реконструкцій паркових територій контейнери можна переносити з місця на місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КП «Зеленбуд» пояснили, для чого висадили дерева в ящики

«Дуже багато проблемних питань у процесі озеленення, перед якими ми постаємо щодня. У певних площинах озеленення лежать кабелі електропередач, прокладаються газові та каналізаційні труби, у зв’язку з цим у нас зменшується кількість місць для висадки дерев.

Власники мереж заперечують, щоб ми садили там дерева, тому цього року ми спробували висадити саме в цих вазонах – ми будемо їх поливати, доглядати за ними, а на зиму прибиратимемо з цієї території, – зазначив начальник КП«Зеленбуд» Роман Старіков.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. с точки зрения мэра и «ЗеленБуда», — это, наверное «красиво»? А, может, практично?
    Или, всё таки, это ОТКРОВЕННЫЙ ДЕРИБАН БЮДЖЕТА (при цене деревца катапульты около 2 тыс грн, «с тарой» 17 тыс.грн./шт.)…
    Дерибан больниц, школ, д/садов, гор.транспорта и прочего.

Back to top button