Суспільство

Чернігівка перемогла на міжнародному кондитерському конкурсі (Фото)

Що потрібно для кулінарного шедевра? Кілограми продуктів і безсонні ночі. Стільки знадобилося бронзовій призерці міжнародного англійської конкурсу для кондитерів Марії Труш з Чернігова на створення шедеврального торта. У своєму мистецтві вона залишила з носом більше 500 учасників з 29 країн.

Спочатку було хобі

— До срібла »не вистачило всього одного бала, — поскаржилася« КП в Україні »Марія Труш. — Але все одно я задоволена! Бронза дає стимул розвиватися далі.

Свій перший торт на замовлення початківець кондитер зробила 9 років тому. До цього Маша пекла для себе і близьких.

— У ті роки я нічого не знала про торти і мені було взагалі якось дивно, що мене про це попросили. Я — самоучка, а за освітою — інженер-конструктор. Закінчила інститут, працювала в своїй сфері діяльності і паралельно займалася випічкою. Для мене це було хобі, — розповіла кондитер. — Рік тому я пішла в декрет і зрозуміла, що робота кондитера мені подобається все більше і більше. Зараз я в другому декреті і почала проходити онлайн-курси від майстрів-кондитерів.

Восьминіг вагою в 10 кіло

Досить побачити конкурсну роботу Марії, щоб переконатися: з таким завданням зможе впоратися далеко не кожен. На сріблястій платформі торта розмістився восьминіг. Одним з щупалець він тримає маленький тортик із зображенням корабля. Виріб з перламутровим покриттям прикрашає безліч дрібних деталей, які потребують ювелірної роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині є озеро, де потонуло село разом із церквою

— Нашим конкурсним завданням була тема «Таємниці морських глибин». Можна було придумати все що завгодно! Я вибрала восьминога. Зліпити його не так просто, як здається на перший погляд. Для 3D-елементів потрібні міцні конструкції з металевими шпильками, гайками та дерев’яними підкладками. Нас навчали цьому на майстер-класах. А далі — політ фантазії, продовжує переможниця.

За рахунок важкого ярусу важить такий торт близько 10 кілограмів! І, звичайно, він смачний. До складу входять ванільний бісквіт, крем чіз на вершках і ягідний прошарок. Усередині восьминога — медовик (3D-тортики вимагають більш жорсткого тіста). Правда, Машу трохи засмутило, що журі не спробувало її виріб на смак.

— В основному це конкурс декораторського мистецтва. Нас вчили, як збирати такий торт, як його декорувати, і оцінювали тільки це. Оскільки конкурс проходив в режимі онлайн, його ніхто не мацав і не пробував на смак. Важливий був зовнішній вигляд виробу, — пояснює Марія Труш.

Кондитер в декреті не спить ночами

Ще одне досягнення Марії, про яке не розкажуть на конкурсі кондитерів, — поєднання материнства з навчанням. Наша співрозмовниця — мама двох маленьких хлопчиків:

— Я — в другому декреті. Старшому синові 5 років, молодшому — рік. Поки мені важко з малюком, але я дуже рада, що в наш час завдяки інтернету є можливість займатися дітьми і саморозвитком.

Не спати ночами для кондитера в декреті — звичайна справа.

— Дітей поклала — вночі готую. Конкурсний торт збирала цілий день і всю ніч безперервно, — додала Маша.

Доля восьминога переможця передбачувана — його з’їли вдома всі члени сім’ї. Крім молодшенького: йому поки зарано.

До речі, велика кількість солодощів вдома ніяк не позначається на фігурі кондитера.

— Дивлячись на мене, можна подумати, що я не їм борошняне і солодке, але це не так, — стверджує Марія. — Дуже навіть спокушаюся на власні вироби. Просто живу в такому ритмі життя, що спокійно поїсти вдається далеко не завжди.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: kp.ua

Ще статті по темі

Back to top button