Суспільство

Чернігівка пропонує встановити індивідуальні лічильники газу у багатоповерхівках

«Зобов’язати ПАТ «Чернігівгаз» обладнати індивідуальними лічильниками газу б/квартирні будинки» – петиція з такою назвою була зареєстрована у відповідному розділі на сайті Чернігівської міської ради.

Суб’єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов’язані забезпечити встановлення лічильників газу (Стаття 6 ЗУ «Про забезпечення комерційного обліку природного газу»). «Чернігівгаз», незважаючи на ґрунтовні заперечення чернігівців, замість індивідуальних лічильників, встановив загальнобудинкові, – йдеться у петиції.

«Встановлення загальнобудинкового вузлу обліку газу не забезпечує індивідуального (поквартирного) обліку спожитого газу та мотивацію для економії при його споживанні . Особливе занепокоєння громадян викликають факти індивідуального (поквартирного) обліку газу у багатьох багатоповерхових будинках у різних районах Чернігова, що свідчить про порушення конституційних прав мешканців будинків, у яких встановлені загальнобудинкові лічильники газу. Згідно зі статтею 24 Конституції України (принцип рівності громадян перед законом), кожний громадянин України має і може користуватися на рівних підставах з іншими громадянами всім обсягом конституційних прав і свобод без дискримінації збоку держави або інших осіб за будь-якими мотивами», – зауважує автор петиції Ольга Очеретько.

До кінця збору підписів залишилося 30 днів.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button