Суспільство

Чернігівка просить дозволити партнерські пологи під час карантину

Дозволити партнерські пологи в Чернігівському пологовому будинку, – петиція з такою назвою була зареєстрована у відповідному розділі на сайті Чернігівської міської ради.

У зв’язку з карантином партнерські пологи заборонили в більшості пологових будинків України без жодних законних підстав. Чернігів не став винятком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпечне донорство крові під час карантину: що варто знати

«У Чернігівському пологовому будинку з початком карантину були призупинені партнерські пологи. Був відправлений запит до МОЗ про це рішення. МОЗ дало відповідь, що вони до цього рішення не мають жодного стосунку. Це все місцеві ради, от до них і звертайтесь. А місцеві ради, в свою чергу, заборону партнерських пологів обґрунтовують наказами МОЗ України № 698, №663 та №722, які не містять заборони партнерських пологів. Виходить замкнуте коло! Права породілей відкрито порушуються. Вагітна жінка залишається без підтримки чоловіка, родича або доули», – йдеться в тексті петиції.

«Чоловік і жінка живуть разом, перебувають у контакті весь час вагітності, чому йому не можна побачити, як народжується його дитина, та підтримати кохану? Вимагаю справедливості та скасування рішення про зупинення партнерських пологів у Черінігівському пологовому будинку!» – пише автор петиції Анна Белогурова.

До кінця збору підписів залишилось 30 днів.

Станом на 18 травня петицію підписали 1 особа з 250 необхідних.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button