Суспільство

Чернігівщина експортує товари до 127 країн світу

У січні-серпні 2018 році зовнішню торгівлю товарами підприємства й організації Чернігівщини здійснювали з партнерами 127 країн світу.

Від початку року експортовано товарів на 466 млн дол. США, імпортовано – на 334 млн дол. Порівняно з січнем-серпнем 2017 р. експорт збільшився на 34%, імпорт – на 17%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 132 млн дол. На країни Європейського Союзу в експорті товарів припадали 35%, в імпорті – 47%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, які товари користуються найбільшим попитом серед населення Чернігівщини

Значним попитом на зовнішньому ринку користувалися зернові культури (40% від загального експорту), вироби з паперу та картону (12%), готові харчові продукти (9%), деревина і вироби з деревини (8%), взуття (5%).

В асортименті імпорту переважали продукція хімічної та пов’язаних із нею галузей промисловості (16%), полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них (15%), машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання (13%), готові харчові продукти (11%), текстильні матеріали та текстильні вироби й папір і картон (по 10%), мінеральні продукти (8%).

Джерело: ГУ статистики у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button