Суспільство

На Чернігівщині англійську мову викладають безкоштовно

Безкоштовне вивчення англійської мови. У Ніжині організували англомовний клуб «English for Free». Там усі охочі можуть «підтягнути» свій «english», не заплативши ані копійки. Клуб організовано на базі комунального закладу «Ніжинський міський молодіжний центр».

«Це авторський проєкт Ганни Назаренко. Вона була учасницею онлайн-програми «Skills Lab: Успішна кар’єра. Ніжин» і за результатами тритижневого навчання всі учасники презентували свій проєкт. Одним із проєктів Ганни і були курси англійської мови для всіх жителів громади, за бажанням», – розповідає Анжела Тимченко, директор КП «Ніжинський міський молодіжний центр».

Зараз, з огляду на карантин і невеликі класи центру, навчання там проводять водночас лише для п’яти осіб. Учасниками є люди від 8 до 65 років. Є молодша група, середня, дві старші та дві дорослі. Зараз мають додатковий підпроєкт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейська лікарня та перспективний завод: Леонід Душа про план розбудови Батуринської ОТГ

«Оскільки на базі попереднього опитування стало зрозуміло, що багато хто хоче покращити і розмовну мову, то в суботу стартує «Клуб розмовної англійської мови». Проводимо його на вулиці, тому приходити можуть всі зацікавлені, кількість не обмежена. Тут також усе безкоштовно. Ми взагалі як комунальний заклад надаємо всі послуги жителям нашої громади безкоштовно», – говорить Анжела Тимченко.

Наразі проєкт триває вже близько півтора місяця.

Для кожної групи навчання проходить один раз на тиждень, оскільки зараз у приміщені можна зібрати мало людей через наявні обмеження.

«Робочі» дні клубу – середа, п’ятниця, субота, а також ще розмовний клуб за бажанням.

За словами директорки комунального закладу, наразі охочих вистачає, через це вже створюються резервні групи для навчання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button