Суспільство

Чернігівщина: маленький вікенд для великих дитячих пригод

Подалі на схід від Чернігова, ближче до Сумської області, є кілька місць, де можна цікаво провести час всією родиною.

Особливо така мандрівка сподобається дітям, адже їм випаде нагода побувати у краї мамонтів, сміливих гетьманів та великого мандрівника, який вивчав папуасів, коли в Україні і знати про них не знали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без шведського столу та з посиленими заходами безпеки: чим відрізнятиметься післякарантинний туризм (Відео)

Про Мезинську стоянку пізнього палеоліту на Чернігівщині знають у всьому світі. Колись там жили кроманьйонці та ходили мамонти, а сьогодні активно працюють археологи. Усі артефакти, знайдені ними впродовж десятків років, можна побачити в Археологічному музеї в селі Мезин. Родзинкою є перший у світі прадавній ансамбль музичних інструментів із кісток мамонта.

Від Мезину проїхати до Мени, де знаходиться великий зоопарк. Він ще у травні відновив свою роботу та приймає відвідувачів. У його вольєрах побачите тигрів, левів, ведмедів, крокодилів та ще безліч тварин, птахів і павуків. Деякі мешканці зоопарку занесені до Червоної книги України.

Перепочити зручно буде у центрі відпочинку «Вітрила Маклая», що в Батурині. Заклад має комфортні номери різної категорії, ресторан, басейн і дитячий майданчик. Біля відкритих альтанок можна посмажити шашлик на мангалі або скористатися барбекю. Окрім того, у центрі знаходиться музей, присвячений видатному мандрівнику та етнографу Миколаю Миклухо-Маклаю. Також у «Вітрилах» можна замовити екскурсію для родини як до Менського зоопарку, так і до Мезину. Цікаво прогуляєтесь і Батурином, де знаходиться Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця».

Джерело: Чернігівщина туристична

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button