Суспільство

Чернігівщина у четвірці світових родовищ бішофіту

Бішофіт — це натуральний мінерал, який створила природа мільйони років тому. Зараз він широко застосовується у лікуванні багатьох захворювань опорно-рухового апарату, нервової, серцево-судинної систем. У його складі десятки мінералів та інших сполук, які позитивно впливають на організм людини.

До речі, першими звернули увагу на його цілющі властивості працівники бурових свердловин, які при контакті із розсолом (саме у такому вигляді він знаходиться у землі) зазначали, що в них зникли болі у суглобах, м’язах, зменшилась або взагалі зникла задишка. Після цього на бішофіт звернули увагу вчені: геологи та медики. І назву він свою отримав на честь німецького геолога Густава Бішофа, який вивчив та вперше описав цей мінерал в кінці ХІХ ст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський художник Леонід Могучов отримав міжнародне визнання (Фото)

І головне – він є на Чернігівщині у величезних родовищах: за попередніми прогнозами 1171,7 млн. тон! Тож за умови появи інвестора, який зможе створити сучасний лікувальний комплекс, — у нашої області серйозні перспективи для розвитку лікувального туризму.

Потужні родовища цього мінералу знаходяться у колишньому Ічнянському – нинішньому Прилуцькому районі. А зовсім недалеко є й затишні сільські садиби, й Національний заповідник «Качанівка», і до палацу Галаганів у Сокиринцях недалеко, як і до Тростянецького дендропарку та інших цікавих туристичних локацій Чернігівщини.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівщина туристична

Ще статті по темі

Back to top button