Суспільство

Чернігівщина в останню путь провела двох земляків-воїнів

Вчора, 23 грудня, на Чернігівщині в останню путь провели двох земляків, які полягли у бою за Незалежність Батьківщини! Про це повідомляють у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Солдат Сокоринський Ігор Миколайович народився 6 січня 1972 року в Чернігові. Після закінчення школи №22 навчався в радіозаводському училищі №15. У період 1990-1992 років Ігор проходив військову службу, а 2002-му році закінчив Борзнянський державний сільськогосподарський технікум. Після нього чоловік навчався в Київському національному аграрному університеті, який закінчив у 2007 році.

У 2012-му році Сокоринський Ігор став Головою громадських організацій спілки пасічників Чернігова та області, а у 2014-му вперше долучився до оборонців України та протягом двох років регулярно брав безпосередню участь в антитерористичній операції на сході України, після чого знову повернувся до улюбленої справи і в 2019-му став Головою садівничого товариства.

З початком повномасштабної війни Ігор вдруге став до лав Збройних Сил України, аби зі зброєю в руках боротися за суверенітет і територіальну цілісність Батьківщини. Службу проходив у військовій частини А1815, будучи на посаді старшого водія розвідувального відділення та мужньо даючи гідну відсіч загарбникам.

На жаль, 11 грудня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Невельське на Донеччині Сокоринський Ігор загинув… Вдома у нього залишились дружина та троє дітей. Сьогодні вони разом з друзями та побратимами провели воїна в останню путь, вшанувавши його світлу памʼять у Катерининській церкві та поховавши на кладовищі «Яцево».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Менській громаді попрощалися із героєм

Солдат Лесюта Михайло Валерійович народився 7 січня 1997 року в селі Дягова. У 2014-му році закінчив місцеву загальноосвітню школу , а з 2014-го по 2020-й рік навчався у Харківському національному університеті ім. Н.В. Карозіна, де захистив ступінь магістра за спеціальністю «прикладна фізика та наноматеріали».

У вересні цього року Михайло долучився до Захисників України, потрапивши на службу до військової частини А1815. Так, на посаді оператора-радіотелефоніста розвідувального відділення, він віддано боровся за свободу та незалежність українського народу. але, на жаль, 11 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Нескучне на Донеччині Лесюта Михайло загинув…

Сьгодні рідні та друзі востаннє попрощалися з героєм-земляком, вшанувавши його світлу пам’ять та поховавши на кладовищі Малої Батьківщини.

Слава загиблим Героям!

Спочивайте з миром…

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button