Суспільство

Чернігівська міськрада продає «Тойоту», через яку відсторонили Атрошенка

На черговому засіданні сесії Чернігівської міськради будуть розглядати питання «Про надання згоди на відчуження транспортного засобу».

Мова йде про продаж автомобіля «Toyota Camry» шляхом його продажу на електронному аукціоні.

Офіційна позиція така – «Протягом 2020-2022 років підприємством (АТП-2528) було отримано у господарське відання достатня кількість транспортних засобів, які повністю покривають виробничі потреби підприємства. Поруч з цим, подальше використання та експлуатація деяких транспортних засобів, які перебувається на балансі підприємства, враховуючи відсутність в них подальшої потреби, є не раціональним».

Джерело в Чернігівській міськраді повідомляє, що це саме той автомобіль, який фігурував у судовому процесі стосовно відсторонення чернігівського міського голови Владислава Атрошенка.

Як відомо, Яворівський суд Львівської області 7 грудня 2022 року визнав мера Чернігова Владислава Атрошенка винним у конфлікті інтересів і на рік позбавив його права обіймати посаду міського голови.

Таке рішення суд ухвалив через те, що Атрошенко доручив своєму водієві вивезти за кордон автомобіль його дружини, повідомляє Державне бюро розслідувань.

При цьому водію мера оформили відрядження та виділили з бюджету кошти, зокрема й на бензин (близько 200 л).

«Відомо, що впродовж трьох місяців дружина високопосадовця використовувала транспорт (*авт. – мова йде якраз про «Тойоту») не за цільовим призначенням у той час, коли бюджет Чернігова сплачував лізингові платежі за цю ж автівку», – додали в ДБР.

До речі, нещодавно Владислав Атрошенко розлучився з дружиною.

Ще статті по темі

Back to top button