Суспільство

Чернігівська облрада ухвалила програму забезпечення житлом учасників АТО

Програму забезпечення житлом учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил і членів їхніх сімей, внутрішньо переміщених осіб, у Чернігівській області на 2020-2022 роки схвалено під час чергової сесії Чернігівської обласної ради. Про це повідомила керівниця фракції «Наш край» в облраді Ольга Чередник.

За її словами, актуальність розроблення і прийняття цієї програми зумовлена необхідністю повноцінної інтеграції внутрішньо переміщених осіб до приймаючих громад і поступового, соціально ефективного розв’язання проблеми забезпечення житлом осіб з числа учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил та членів їхніх сімей, внутрішньо переміщених осіб, які потребують поліпшення житлових умов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» у Чернігові виступив проти закриття школи №10

«У загальному переліку питань сесії це дуже важлива програма, тому ми її підтримали і сподіваємося, що завдяки її реалізації родини поліпшать свої житлові умови», – прокоментувала Ольга Чередник.

За офіційними даними, за місцем проживання на квартирному обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, у Чернігівській області перебувають 532 учасники антитерористичної операції. Також на сьогодні районними органами соціального захисту населення області обліковано 7329 внутрішньо переміщених осіб (понад 5000 сімей). Найбільше внутрішньо переміщених осіб проживає в Чернігові (35%), найменше – в Талалаївському районі (1%).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button