Суспільство

Чернігівська поліція моніторить ситуацію в релігійному житті міста

Співробітники Чернігівського відділу поліції посилили співпрацю з представниками Української православної церкви Московського та Київського патріархатів, храми яких розташовані в місті. Поліція не втручається у справи церкви, натомість контакти з різними конфесіями активізуються для мінімізації потенційних загроз релігійного протистояння.

Під час комунікації обидві сторони обговорюють взаємодію щодо недопущення провокацій, насильницьких дій, розкрадання майна церков, проявів релігійної ворожнечі та нетерпимості в процесі врегулювання міжконфесійних відносин в Україні.

Кожна людина має право самостійно визначатися з церквою, до якої ходити. Завдання поліції — щоб ідеологічне протистояння конфесій не переросло із суперечки в порушення норм закону.

— Поліція тримає ситуацію під контролем і буде реагувати на будь-які прояви міжконфесійних протистоянь. Для забезпечення публічного порядку місто посилено додатковими пішими патрулями, — розповів начальник Чернігівського відділу поліції Володимир Реберг.

Нагадаємо, що нещодавно зустріч із представниками Української православної церкви Московського та Київського патріархатів проводив начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Едуард Альохін.

Ще статті по темі

Back to top button