Суспільство

Чернігівські бійці можуть залишитися без зимової форми

Поставки нової зимової форми бійцям Збройних сил України можуть бути зірвані — виробники не встигають з її виготовленням, адже тендери Міністерства оборони пройшли зовсім недавно.

А ще нова форма виявилася неякісною – тканина горить і плавиться, що становить небезпеку для бійців.

Очікувалося, що нова форма буде стильною, сучасною та ще й з історичними елементами. Наприклад, дизайнери запропонували розробку шапки-«мазепинки», щоправда, її вигляд насмішив користувачів соцмереж. Тепер дизайн допрацьовуватимуть.

Куртки і штани нового зразка, які вже запустили у виробництво, також виявилися невисокої якості – водостійка тканина, що начебто на 53 % складається з бавовни, горить і плавиться. Це означає, що вона може прикипіти до шкіри і від цього опіки будуть глибші.

Та й коштують нові комплекти недешево: куртка – 1730 гривень, штани і підштаники – 820 гривень, додаткова флісова куртка – 600 гривень. Тож за один комплект, пошитий із використанням китайської сировини, доведеться заплатити 3 150 гривень.

До речі, минулого тижня якістю військової форми, щоправда, літнього зразка, офіційно зацікавилося Національне антикорупційне бюро, яке провело обшуки на складах ЗСУ в Харкові, Києві та Хмельницькому.

Радник президента Юрій Бірюков пояснив, що деякі виробники намагалися хімічити – шили на два розміри меншу, а на ярлику вказували стандартну характеристику. Вже розпочато кримінальне провадження щодо трьох швейних фабрик.

Ще статті по темі

Back to top button