Суспільство

Чернігівські діти малювали майбутнє планети

У нинішній непростий час особливо важливо думати про майбутнє. До того ж, відволіктися від тривожних новин допомагає творчість.

У Чернігівській обласній бібліотеці для дітей підбили підсумки обласного туру ІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети в наших руках».

«Тема конкурсу — «Вплив війни на природу України: наслідки та шляхи відновлення». Проводили його з метою привернення уваги до проблеми знищення природи України в результаті війни; виховання в дітей бережливого ставлення до природи та довкілля; розкриття в їхній творчості прагнення до відновлення і збереження природних ресурсів у світі та в Україні зокрема. Діти малювали вдома та в бібліотеці», – зазначає директор Чернігівської обласної бібліотеки для дітей Тамара Клюй.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експонати збирали на смітнику: в селі на Чернігівщині облаштували унікальний музей

На розгляд обласного організаційного комітету з усіх куточків Чернігівщини надійшло понад 90 оригінальних робіт від юних авторів віком 6-18 років. Були розглянуті індивідуальні та колективні роботи, серед яких члени журі визначили переможців конкурсу у трьох вікових категоріях.

Роботи переможців були надіслані до Національної бібліотеки України для дітей на підсумковий Всеукраїнський тур конкурсу.

Спілкувалась Ірина Осташко

Фото надані Чернігівською обласною бібліотекою для дітей

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button