Суспільство

Чернігівські історики пропонують зробити з «Казбеку» музей

Чернігівський історик Сергій Леп’явко пропонує зробити з теплохода «Казбек» музей.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

За його словами, «Казбек» може стати основним об’єктом або складовою частиною одного з нових унікальних музеїв Чернігова.

Леп’явко запропонував два варіанти музеїв. Пропозиція перша: створити на «Казбеці» Музей річкового судноплавства, присвячений судноплавству на Десні та інших річках. В Україні такого музею не існує. Він має бути наповнений оригінальними експонатами, моделями плавзасобів, планами лоцманів ХІХ ст. тощо. Охочих відвідати таку експозицію буде більше ніж достатньо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці висловились проти продажу «Казбека» (Відео)

Друга пропозиція: створити Музей Десни. Десна – одна з найбільших річок Європи і на такий музей заслуговує. У Європі є музеї Дунаю, Рейну, Темзи. Він повинен мати комплексний характер, де на першому плані будуть природа й екологія, а за ними решта – рибальство, судноплавство, історія тощо. За правильної організації він стане центром тяжіння для туристів і місцем проведення уроків для учнів Чернігова, області та Києва. З огляду на зростання інтересу до водних ресурсів та екології в світі, значення такого музею матиме національний і міжнародний масштаб, і в нього є шанси отримувати міжнародне фінансування.

Також історик зазначає, що «Казбек» можна використовувати як літній ресторан або кінотеатр.

Нагадаємо, що в середу, 28 квітня, на сесії міської ради розглядатимуть питання про долю теплохода «Казбек».

172449787_4043743025687680_3237848354028458624_n

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button