Суспільство

Чернігівські катальпи невдовзі повернуться на вулиці міста

Декоративні катальпи в горщиках на вулицях Чернігова з’явилися ще в травні минулого року. Частину з них можна було побачити біля «Будинку книги» на пр.Миру, біля Головпоштамту, на так званій стометрівці біля перехрестя пр.Миру та вул.Коцюбинського, а також на вул. Серьожникова. Загалом це 98 рослин.

Коли ж дерева повернуться на вулиці міста, розповіла інженер садово-паркового господарства КП «Зеленбуд» Ольга Відковська.

За її словами, катальпи перезимували добре й вже потихеньку відновлюють листя. Планується вивезти їх на вулиці обласного центру вже в найближчі дні.

Щодо місць, де встановлять ці рослини, то побачити катальпи можна буде там же, де й минулого року: на пр. Миру біля «Будинку книги» та на перехресті біля Головпоштамту, на перехресті пр. Миру та вул.Коцюбинського, а також на вул.Серьожнікова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинець подарував місту понад 30 саджанців катальп

«Ці красиві деревця в дерев’яних ящиках ми плануємо розміщувати там, де через певні обставини важко зробити озеленення традиційним способом – висадивши рослини у відкритий грунт, – пояснює директор КП «Зеленбуд» Роман Старіков. – Зокрема, там прокладені підземні комунікації або, навпаки, росту звичайних дерев заважають чи то лінії електромереж, чи то якісь будівлі, широка пішохідна частина вулиці або необхідність розширити місце для паркування автомобілів».

Збільшувати кількість катальп на вулицях Чернігова працівники КП «Зеленбуд» наразі не планують.

Ще статті по темі

Back to top button