Суспільство

Чернігівські лікарі рятують дівчинку-мауглі

Наприкінці минулого тижня до обласної дитячої лікарні потрапила маленька шестирічна дівчинка. Привезли її з Корюківського району.

Дитину вилучили в батьків, які давно і часто зловживають спиртними напоями.

Коли соціальні педагоги намагалися взяти дитину за руку, вона верещала, як пізніше з’ясували, від болю. У дитини був запущений перелом руки. Ручка набрякла та посиніла. Дитину відправили до травматологічного відділення обласної дитячої лікарні.

Окрім цієї вади, дитина має ще й інший діагноз. Розумова відсталість. У свої шість років вона взагалі не розмовляє. Видає лише звуки та істеричні крики, якщо відчуває біль. Дитина поводиться неадекватно.

«Може просто встати та вийти з палати, коли їй заманеться, — розповідають медичні працівниці. – Може просто розлягтися посеред коридору, на ліжко залазить у взутті. Не привчена до туалету та гігієни. Брудні речі, в яких її привезли, ми зняли та викинули. Вбрали дитину в те, що було в лікарні та що знесли пацієнти».

Із маленькою дівчинкою-мауглі цілодобово перебуває санітарка. Дитину водять за ручку, їй, мабуть, уперше в її житті читають книжки, вона грається справжніми гарними іграшками. На зауваження медиків дитина реагує, прислухається та виконує їхні прохання.

Лікування дитина проходить за рахунок медичного закладу.

Нині дівчинку перевели до реабілітаційного центру. З нею працюватимуть психологи, соціальні педагоги. Адже, переконують, психологічний стан і розвиток дитини ще можна реанімувати.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button