Суспільство

Чернігівські науковці випробують парашути з США (Фото)

Жодна українська фірма не готова братися за виробництво вантажних іпарашутів з круглим куполом, які потрібні для оновлення парашутного парку вітчизняних десантно-штурмових військ. Не вистачає або технологій, або виробничих потужностей, або ще чогось. Така ситуація склалася після того, як єдиний в країні Феодосійський парашутний завод опинився на окупованій території.

Не маєш свого — стрибай з чужим. Вічно подовжувати строки експлуатації наявних у війську парашутів неможливо, тому наразі визначаємо можливість взяття на озброєння ЗСУ низки парашутних систем виробництва США.

Про це повідомляє спеціальний кореспондент (м.Чернігів) інформагентства МО України «АрміяInform»  Олександр Штупун.

 

У межах цих заходів військовослужбовці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки з Чернігова взяли участь у спільному зборі фахівців пошуково-рятувальних служб морської авіації ВМС ЗСУ та армійської авіації Сухопутних військ вітчизняної армії. Різними способами стрибали з літаків АН-26 і вертольотів Мі-14 та Мі-8.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині визначили кращий танковий взвод Сухопутних військ ЗСУ

«Окрім підвищення кваліфікації миготуємося ідо проведення випробувань та участі у підконтрольній експлуатації нової повітрянодесантної техніки виробництва США. Зокрема це парашутні системи Intruder RA 360 та Hi-5», —розповів начальник науково-дослідного відділу ДНДІ ВС ОВТ Ігор Сила.

З-поміж іншого чернігівці випробують парашутну систему Т-11 і керовані системи точного повітряного десантування вантажів MicroFly II та FireFly.

Довідково:

  1. Керована система точного повітряного десантування вантажів MicroFly II призначена для десантування з літаків озброєння та військового майна вагою до 225 кг у заводській тарі на швидкості польоту до 277 км/год, з висот від 1067 до 7468 м.
  2. Керована система точного повітряного десантування вантажів FireFly призначена для десантування з літаків типу Ан-26 озброєння та військового майна вагою до 1090 кг у заводській тарі на швидкості польоту до 277 км/год, з висот від 1524 до 7468 м.
  3. Парашутна система Hi-5 призначена для бойових і навчально-тренувальних стрибків вдень та вночі з гелікоптерів та військово-транспортних літаків окремим парашутистом або групою, з повним табельним озброєнням та спорядженням на швидкості польоту до 360 км/год, з висот від 1067 до 7620 метрів. Польотна маса парашутиста до 220 кг.
  4. Парашутна система Intruder RA-360 призначена для стрибків на швидкості польоту до 360 км/год, та з висот від 1067 до 7620 м. Польотна маса парашутиста до 204 кг.
  5. Парашутна система Т-11 призначена для стрибків вдень та вночі з гелікоптерів та військово-транспортних літаків на швидкості польоту до 277 км/год, з висот від 152 до 5330 м при польотній масі парашутиста до 181 кг.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button