Суспільство

На Чернігівщині визначили кращий танковий взвод Сухопутних військ ЗСУ (Фото)

Боротьба танкістів за право називатися кращими серед оперативних командувань тривала майже тиждень. З цей час на загальновійськовому полігоні на Чернігівщині танкісти з чотирьох регіонів України продемонстрували влучність стрільби, вправність водіння, фізичну витривалість та моральну стійкість.

Боролися танкові взводи з 1 окремої танкової Сіверської бригади ОК «Північ», 17 окремої танкової Криворізької бригади ОК «Схід», 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатськоїбригади ОК «Захід» та 28окремої механізованої бригади ОК «Південь».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гончарівські танкісти працюють «із вогником» і чекають на оновлення парку машин

Проте кожна команда бачила перед собою не суперника, а професіонала. Адже усі військові пройшли відповідну підготовку не тільки у навчальних частинах, а й мають досвід ведення активних бойових дій.

Тож у перший день конкурсу армійці вели снайперську стрільбу з танка та долали естафету, переносячи здебільшого запчастини від «залізного коня». На другий день танкісти «кружляли» у «танковій каруселі», водили свої машини на точність та, безперечно,виконували нормативи з медичної підготовки – ці знання для  військовослужбовців – обов’язок. Третій день танкістської боротьби приніс військовим можливість показати свої здібності у швидкісній стрільби з пістолету Макарова, у тому числі з танку, та продемонструвати фізичну вправність на півкілометровій смузі перешкод.

Загалом за чотири дні армійці пройшли 11 завдань у чотирьох номінаціях — спортивна, професійна, водіння бойової машини та комплексне тактичне завдання.

З першого дня лідерство захопили представники ОК «Північ». Їм у спину дихали суперники зі «Сходу». Однак довели свою перевагу та все-таки сталикращими танкісти 3 танкового взводу 3 танкової роти 1 танкового батальйону 1-ї окремої танкової Сіверської бригади оперативного командування «Північ».

Друге місце вибороли танкісти з 17 окремої танкової Криворізької бригади ОК «Схід». Третє зайняла команда 28 окремої механізованої бригади ОК «Південь».

Вітав та вручав нагороди і цінні подарунки командам-переможцям та власне військовослужбовцям в окремих номінаціях ТВО командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Вячеслав Назаркін. Серед нагород були зокрема ізаохочувальні відзнаки-медалі командувача Сухопутних військ ЗС України «За особливу службу ІІІ ступеня».

— Такі змагання щоразу демонструють, на скільки підготовлені екіпажі та техніка, щоб у подальшому ефективно та впевнено виконувати бойові задання.  Ви – головна ударна сила та міць. Ви маєте бути завжди напоготові та випереджати противника, — звернувся генерал Назаркін тапобажав гідної участі та звичайно перемоги на наступному етапі конкурсу, але вже серед всіх родів військ.

Тепер танковий взвод відОК«Північ» готуватиметься до змагань на рівні Збройних Сил України, де захищатиме не тільки командування, а й власну бригаду та доводитиме свій професіоналізм.

Пресцентр ОК «Північ»

Ще статті по темі

Back to top button