Суспільство

Чернігівські патрульні отримали від ветеранів МВС спортивні зали для фізичної підготовки (Фото)

У Чернігові громадська організація, створена ветеранами МВС, надала в безкоштовне користування патрульним поліцейським обласного центру спортивні зали для систематичного проведення занять із фізичної підготовки правоохоронців.

Про це ЧEline повідомили в секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Ініціатива організації «Громадський актив України», створеної зусиллями ветеранів МВС та очолюваної полковником міліції у відставці Петром Пекуром, виявилася першою серед усіх подібних спільнот в Україні.

Досвідчений оперативник у минулому Петро Петрович добре усвідомлює, наскільки важливим у роботі поліцейського, тим паче патрульного, є належний рівень фізичної підготовки.

Водночас нещодавно створене Управління патрульної поліції в місті Чернігові поки що не має своєї спортивної зали, де можна було б централізовано займатися фізичною підготовкою особового складу. Тож ветеран МВС звернувся до керівництва Управління патрульної поліції з пропозицією організувати регулярні заняття поліцейських у спортивних залах, що є в розпорядженні «Громадського активу України».

Сьогодні на базі одного зі спортивних клубів, яким опікується громадська організація, відбулося урочисте оголошення рішення про надання двох спортивних залів патрульним поліцейським у безоплатне користування.

Після завершення урочистостей група патрульних поліцейських провела перше «тестове» тренування в обох залах. Одне приміщення має татамі і призначене для єдиноборств. А щоб заняття тут проходили результативніше, спортивний клуб навіть виділив патрульним свого тренера з рукопашного бою, який у парі з найбільш підготовленим спортсменом серед поліцейських провів показовий виступ для решти присутніх.

Друга зала обладнана спортивними тренажерами. Гості з керівництва поліції та міської ради також уважно її оглянули, а охочі з числа патрульних — одразу й випробували тренажерний комплекс.

Регулярні заняття патрульних поліцейських в обох залах розпочнуться вже найближчим часом, одразу після формування відповідних навчальних груп і складання графіка завантаження спортивного об’єкта.

Ще статті по темі

Back to top button