Суспільство

Чернігівські пенсіонери шиють маски вдома та переживають за городи

Із запровадженням карантину життя багатьох чернігівських пенсіонерів змінилося мало. Бо люди, які не працюють, і в робочі будні – вдома. Єдина зміна – тепер людям старшого віку рекомендують без потреби взагалі й носа на вулицю не показувати, бо вони – у групі ризику. Тобто, якщо не доведи Бог, підхоплять коронавірус, то наслідки можуть бути дуже сумними. Та нині не нагнітатимемо. На щастя, хворих на коронавірус на Чернігівщині немає. Дуже хочеться, щоб так і надалі було.

Тож у дні карантину турботи в пенсіонерів звичні.

«Їсти приготувати, порядок у квартирі навести, попрати. Словом – домашня робота, як і завжди. Запаси на період карантину деякі зробила, проте на пенсію у трішки більше ніж 2 тисячі гривень дуже не розженешся. А ще ж і купа ліків потрібна. Аби діти не допомагали, не знаю, що з чоловіком і робили б», – розповідає пенсіонерка Ганна з Чернігова.

Сьогодні ж жінка почула, що в деякі магазини без масок узагалі не пускатимуть. А їх в аптеках або немає, або, якщо й є, то ціни кусючі. Тож вирішила пошити кілька масок удома.

«Тканини ще з давніх часів вистачає. Раніше модно було купувати відрізи. Викрійку донька в інтернеті знайшла. Гумка вдома теж була. Машинки швейної нема, тож руками шию», – зазначила пані Ганна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська психолог розповіла, як пережити карантин і не впасти у відчай

А взагалі жінка дуже хоче, щоб зростання захворюваності в країні зменшилося і карантин дуже швидко закінчився. Бо скоро весна покличе на городи.

«Літо з чоловіком проводимо в селі на Менщині. Там у нас хата, сад і город пораємо. Насіння всілякого я ще до карантину встигла купити. А ось тепер переживаю, де придбати цибулі на посадку, бо всі базари та крамниці зачинені. Та й взагалі треба теплицю ставити, розсаду сіяти, повигрібати, а ще й інших весняних турбот вистачає. А автобуси до села не їздять. Тож дуже переживаю, як воно буде», – зазначила жінка.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button