Коронавірус

Чернігівська психолог розповіла, як пережити карантин і не впасти у відчай

Пандемія коронавірусу в світі – основна тема всіх новин і розмов. На жаль, COVID-19 дістався і до України. Карантин запроваджений до 3 квітня. Хтось уже встиг запастися продуктами та самоізолюватися, а хтось – ні. Утім, завжди важливо пам’ятати не лише про фізичне здоров’я, але й про психологічне.

Чернігівський психолог Наталія Мисюк розповіла, як пережити карантин і не нашкодити собі. Адже постійний моніторинг новин про кількість інфікованих, тривога, стрес і паніка послаблюють імунну систему і не найкращим чином позначаються на здоров’ї та самопочутті.

«Акцентувати увагу й обговорювати з близькими добрі новини про вірус або карантин, більше телефонувати та писати друзям, обмінюючись думками про прочитані нових книжки, рецепти, вправи тощо. Частіше висловлювати слова любові та подяки, можна щось робити, а можна дозволити собі зрештою нічого не робити. Що особисто мені допомагає перезавантажуватись, то це ті дні, коли зовсім нічого не роблю, можу цілий день пробути в ліжку, дивлячись радянські фільми», – зазначає чернігівська психолог Наталія Мисюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіпсований відпочинок: чернігівка розповіла, як пережила ізоляцію в Єгипті та подробиці повернення додому

Щоб час карантину пройшов із користю, також рекомендовано:

  • Кожен день обов’язково присвятіть хоча б 15 хвилин фізкультурі. Віруси бояться сильних і позитивних людей.
  • Карантин – ідеальний час, щоб отримати нові знання. Сьогодні існують сотні онлайн-курсів, які доступні кожному.
  • Розбирання мотлоху. Прибирання очищає не лише простір, а й голову від зайвих думок. Час викинути все зайве! Можна після карантину віддати непотрібні вам речі на благодійність.
  • Музеї світу онлайн. Екскурсії у відомих музеях можна відвідати, не виходячи з дому.
  • Кулінарія. Настав час приготувати щось зі списку, який давно старанно збираєте.

І пам’ятайте – панікує лише той, кому нічим зайнятися, а вам тепер є чим, бо список корисних і цікавих  занять удома кожен може для себе скласти сам!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button