Суспільство

Чернігівські рибалки не бояться тонкої криги

У зв’язку зі зниженням температурних показників на водоймах країни почав формуватися льодовий покрив, товщина якого становить до 5 см.

За таких умов виходити на тонку кригу вкрай небезпечно, адже це може стати причиною трагічних наслідків.

Про це ЧEline повідомили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

З метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій у зимовий період, а також травмування та загибелі на них людей фахівці Служби порятунку проводять серед населення інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Днями чернігівські фахівці провели профілактичний захід з рибалками на озері районного центру. Перш за все рятувальники розповіли громадянам про небезпеку перебування на тонкій кризі, а також до чого може призвести скупчення рибалок на одному місці чи розташування поруч великої кількості лунок.

Крім того, фахівці ДСНС радили рибалкам мати при собі елементарні засоби порятунку та нагадали їм правила надання допомоги у екстрених випадках.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до громадян утриматись від виходу на тонкий лід, який утворився на водоймах, і застерегти від цього своїх дітей. Завзятим рибалкам також слід пам’ятати, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки під час перебуванні на кризі.

У разі виникнення нещасного випадку негайно телефонуйте за номером «101».

Ще статті по темі

Back to top button