Суспільство

Фокуси довкола каплички на Яцево

Про баталії довкола спорудження на території кладовища «Яцево» меморіальної каплиці Архістратига Михаїла на честь загиблих захисників нашої Батьківщини ми вже повідомляли. Але в цій загадковій історії з’являються щоразу нові подробиці. Як відомо, першочергово вартість спорудження становила 586 тисяч гривень.

1

Спроба номер один. Тоді управління капітального будівництва Чернігівської міськради уклало договір підряду з ТОВ ««СУЧАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙ СЕРВІС – ЕНЕРГОСЕРВІСНА КОМПАНІЯ». Хоч міський голова Владислав Атрошенко і зазначає, що ця фірма перемогла на аукціоні, але насправді тендеру як такого і не було – адже був усього 1 учасник. Цей підрядник за дивних обставин не виконав замовлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові збудують нову капличку

Спроба номер два. Потім (фактично через два роки) договір підряду міська рада підписала з ТОВ «Аллар-Буд». Ця фірма стала також єдиним учасником торгів. Щоправда сума з 586 000 гривень зросла вже до 866 000 гривень. Цей підрядник також не впорався.

2

«Ця капличка – це наш сум і наш біль. Тільки нам це болить. Іде бум будівництва в місті – це дуже добре. Фонтани, дороги, сквери, але чомусь там, де доходить справа до хлопців, завдяки яким зараз мир і завдяки яким ми можемо відпочивати та святкувати День міста, то для наших дітей немає підтримки, немає грошей, немає нормального порядного підрядника. Хто цих підрядників шукає? Що вони такі безвідповідальні», – справедливо зауважує в сюжеті «UA: Чернігів» мати загиблого в АТО бійця Людмила Житнікова.

Жінка справедливо апелює до влади, адже недобросовісних підрядників запускала саме міська рада – без торгів і альтернативи. Маємо, що маємо.

Також у цьому сюжеті міський голова Владислав Атрошенко зазначає, що відтепер вартість каплички становить 1 мільйон 600 тисяч гривень. Тобто капличка подорожчала втричі.

І будуватиме об’єкт уже всім відома в місті фірма-монополіст ТОВ «УТБ-Інжиніринг». До речі, об’єкт передадуть, імовірно, знову без торгів. Принаймні на сайті публічних закупівель «Prozorro» немає оголошень про торги. ТОВ «УТБ-Інжиніринг» – це саме та фірма, яка монопольно отримує замовлення від Чернігівської міської ради на сотні мільйонів гривень.

Владислав Атрошенко пообіцяв, що до кінця року капличку таки збудують.

Ще статті по темі

Back to top button