Суспільство

Чернігівські розробники передали Укрпошті партію триколісних електробайків

Українська компанія BikeBox передала Укрпошті партію триколісних електровелосипедів власного виробництва.

Про це засновник стартапу Олександр Литвин розповів в інтерв’ю ШоТам.

За його словами, наразі компанія загалом передала поштовому оператору 20 електробайків: 10 двоколісних та ще стільки ж триколісних. Листоноші Укрпошти вже тестують новий транспорт, а розробники оцінюють роботу роверів у реальних умовах.

«Наразі Укрпошта вже тестує десять наших двоколісних роверів, а нещодавно ми передали ще стільки ж триколісних.  Звісно, ми маємо пройти ще стадію «обкатки», аби наш клієнт міг оцінити, як ці моделі працюватимуть у реальному житті», – зазначає Литвин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові запрацюють оновлені автобусні маршрути (Відео)

Особливі функції для Укрпошти

Аби забезпечити поштового оператора надійним та витривалим електротранспортом, українські розробники вирішили удосконалити одну зі своєї моделей – карго-велосипед. Його зробили більш фунціональним, адаптувавши під потреби Укрпошти.

Зокрема на оновленому байку встановили:

  • спеціальні бокси для вантажу;
  • GPS-трекінг, сигналізацію;
  • блокування заднього колеса;
  • спеціальну фіксацію знімної батареї;
  • антивандальні заходи.

Про виробника

BikeBox – український стартап, заснований Олександром Литвином. Історія бізнесу зародилася 2015 року – з маленького гуртка електрокартингу на базі Чернігівського національного технологічного університету. Згодом Литвин переключився на проєктування та створення електробайків.

Сьогодні BibeBox – перший в Україні виробник, що отримав патент на електровелосипеди для доставки вантажів до 450 кг. Продукція бренду була представлена на міжнародній виставці у Німеччині, а також активно використовується воїнами ЗСУ. Зокрема електробайки допомогли військовим під час звільнення Херсонщини. 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button