Суспільство

Чернігівські рятувальники проводять профілактичні рейди з метою попередження пожеж в екосистемах

25 травня фахівцями Чернігівського міського відділу Управління ДСНС України у Чернігівській області проведено профілактичне відпрацювання приватного житлового сектору на території міста. Під час заходу господарям приватних домоволодінь та пересічним громадянам фахівці Служби порятунку «101» нагадали правила пожежної безпеки у побуті, при перебуванні та відпочинку в природних екологічних системах та біля водойм, а також звернули увагу на дотримання вимог безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. В ході відпрацювання рятувальники вручали мешканцям міста тематичні пам’ятки з короткими текстами застережень з питань безпеки життєдіяльності. Така робота проводиться навіть під час обмежувальних карантинних заходів, адже пожежонебезпечний період в Україні набирає обертів і створює передумови для збільшення кількості загорянь в екосистемах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Упродовж минулого тижня рятувальники Чернігівщини 35 разів залучались до ліквідації пожеж

Тож, Служба порятунку закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах!

Перш за все, не слід розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки!

Пам’ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Андрій ВОЛКОВ,

начальник Відділу У ДСНС в області

Ще статті по темі

Back to top button