Суспільство

Чернігівські рятувальники щоденно навчають дітей правилам безпеки життєдіяльності (Фото)

2 березня пресофіцерки апарату Головного управління спільно зі співробітниками Чернігівського районного управління ДСНС провели для дітей пізнавальний захід в одному з розважальних закладів міста. Про це повідомляють у Головному управлінні ДСНС України в Чернігівській області.

Під час зустрічі малеча дізналась, як необхідно правильно діяти під час виникнення пожежі в приміщенні, щоб зберегти своє життя й здоров’я, за яким номером телефонувати та що необхідно повідомити диспетчеру оперативно-рятувальної служби.

Окрему увагу фахівці ДСНС приділили мінній безпеці та нагадали присутнім основні правила у разі виявлення вибухонебезпечних і підозрілих предметів: не підходь, не чіпай, телефонуй 101 або 102. Ці предмети можуть бути і замасковані, тож необхідно бути уважним і дотримуватися всіх правил безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові діти вчилися розрізняти вибухонебезпечні предмети

З особливою увагою та зацікавленістю діти подивилися пізнавальні мультфільми про талісмана чернігівських піротехніків пса Патрона.

Наостанок заходу всі охочі мали змогу відчути себе в ролі справжнього рятувальника, примірявши бойовий одяг і спорядження, приборкати умовну пожежу вогнегасником, а також отримати корисні сувеніри та методичні матеріали розроблені Дитячим фондом ООН UNICEF Ukraine спільно з ДСНС.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button