Суспільство

Чернігівські сапери отримали нове обладнання

Центр протимінної діяльності у Чернігові отримав від Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) та Уряду Канади детектори для пошуку вибухонебезпечних залишків війни глибоко під землею, на землі та під водою, спорядження для водолазів і техніку для проведення моніторингу й контролю якості.

Про це повідомили у відділі комунікацій ПРООН в Україні.

Отримане обладнання вартістю 90 000 доларів є вкрай необхідним для підтримки державних органів у розмінуванні забруднених мінами та іншими вибухонебезпечними предметами територій Луганської й Донецької областей. Центр протимінної діяльності, який наразі у процесі створення, також буде умебльовано й оснащено офісною технікою на 40 000 доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині піротехніки знищили 11 боєприпасів часів Другої світової війни

 

Після церемонії передачі обладнання делегація мала можливість ознайомитись із роботою Центру. Сапери показали свої навчальні приміщення та пояснили, що потрібно для забезпечення безпечного та якісного розмінування.

«Отримане обладнання дозволить нам проводити обстеження та розміновувати мости та дороги на сході України. Після розмінування їх можна буде відремонтувати та відновити пошкоджену інфраструктуру», – сказав капітан Олександр Колган, начальник управління водолазними роботами ДССТ.

У той час як Державна спеціальна служба транспорту розміновує, Центр протимінної діяльності буде проводити контроль якості. Цей процес гарантуватиме, що після проведення робіт із розмінування на очищених територіях не залишилося мін чи нерозірваних боєприпасів. Тільки тоді землю можна передати її власникам та користувачам. Для проведення контролю якості потрібно використовувати саме таке обладнання, тому Уряд Канади і ПРООН надали детектори як для очищення територій, так і для контролю якості.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Ще статті по темі

Back to top button