Суспільство

Чернігівські синоптики розповіли, чого далі очікувати від лютого

Відомо, що з-поміж усіх зимових місяців лютий має найпримхливішу вдачу: то сніжить, то хурделить, то тріщить морозами, щоб показати, що зима ще має сили. Водночас одного дня настає потепління і відлига, а потім зненацька знову вдаряють морози.

Оскільки попереду ще половина лютого, ЧЕline вирішив поцікавитися в чернігівських синоптиків, якої погоди очікувати далі.

Нам пояснили, що фахівці в Чернігові складають лише короткострокові прогнози – на найближчі три дні. Але мають довгостроковий прогноз по 22 лютого від українського Гідрометцентру.

«Відповідно до нього, у нічний час температура повітря коливатиметься від -2 до -7 градусів, а вдень очікується від -4 до +1. Поки що стійкого тепла не буде. Щоправда, багаторічні середньодобові температури для 22 лютого -4, -5 градусів. Нині ж прогнозується -1, -3. Це дещо тепліше за багаторічні значення. А ось про кількість опадів на довгострокову перспективу не йдеться, бо отримані значення зазвичай недостовірні», – розповіли синоптики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лютому зросте ціна на світло, інтернет і квиток на потяг

Маємо свіженький прогноз і на найближчі дні.

«Сьогодні, 13 лютого, і завтра, 14 лютого, збережеться прохолодна погода. Вночі очікується -6, -11 градусів. Денна -2, -7. Середньодобова температура перебуватиме в межах -6,-7 градусів морозу. А це нижче багаторічних значень на 2-3 градуси.

Із четверга на погоду в нашій місцевості почне впливати південний циклон, який нам принесе невеликі опади у вигляді снігу і підвищення температури повітря. Вдень буде близько 0, або +2,+3. Уночі стовпчики термометра опустяться нижче, але не суттєво», – повідомили метеорологи.

Ще статті по темі

Back to top button