Суспільство

Чернігівські спортсмени змусили Атрошенка заплатити за обіцянки

У Чернігівській міській раді відбулися урочистості з нагоди Дня фізкультури та спорту, який святкують у другу суботу вересня. Мер міста Владислав Атрошенко вручив спортсменам стандартні грошові премії за позитивні результати. На початку року очільник міста під час схожої зустрічі з спортсменами обіцяв їм у разі покращення результатів збільшити призові вдвічі. Однак про свою обіцянку Атрошенко забув. Аліна Бойкова вирішила нагадати меру про взяті зобов`язання.

«Ви нам пообіцяли збільшити призові вдвічі, якщо наші результати стануть кращими. Минулого року на чемпіонаті світу з сумо я посіла друге місце, а от цього разу в Монголії змогла здобути перемогу. Я виконала своє завдання»,впевнено резюмувала сумоїстка Аліна Бойкова.

Такий несподіваний спіч спортсменки застав Атрошенка зненацька. Спершу він дорікнув начальнику Управління сім’ї молоді та спорт Андрію Дериземлі, що той не передбачив такої ситуації, а потім вирішив сам знайти з неї вихід. Мер покинув залу на кілька хвилин, а повернувся… з білим конвертом.

«Це особисто від мене вам доплата за ваш результат, — сказав Атрошенко, вручаючи конверт Аліні Бойковій. Іншим спортсменам пообіцяв виплатити гроші згодом. — Колись хотів своїй дитині за хороші оцінки давати гроші, але дружина заборонила. У спорті така ініціатива була б доречною».

Атрошенко запропонував у майбутньому зробити чітку систему бонусів за здобуті нагороди чемпіонатів світу. 5 тисяч – золото, 4 – срібло, 3 – бронза. Щоправда, як бути з олімпійськими та неолімпійськими дисциплінами, не уточнив, доручивши самим спортсменам і тренерам створити логічний механізм.

Ще статті по темі

Back to top button