Суспільство

Чернігівські військові випробували унікальну радарну систему (Фото)

Нещодавно на полігоні «Ягорлик» було проведено випробування модернізованих зенітних ракетних комплексів С-125, «Куб», «Рокач» і «Тор». Чернігівські військові з Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки під час проведення дослідних пусків вимірювали траєкторні параметри польоту ракет сучасним унікальним комплексом. Мобільну радарну систему траєкторних вимірювань MFTR-2100/40 було придбано в Данії.

Про це повідомляють в інформагентстві Міноборони України (м. Чернігів) Олександр Штупун.

«У нашій державі немає її аналогів. Це надзвичайно важливе обладнання, закуплене для проведення випробувань літальних об’єктів, коли Україна, для протидії агресору, почала активно розробляти власну зброю», – розповідає начальник науково-дослідної лабораторії ДНДІ випробувань і сертифікації ОВТ підполковник Олександр Рижков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині провели новітні випробування роботизованих комплексів

Система дає можливість із великою точністю фіксувати точну траєкторію, дальність, швидкість і температуру ракетних та артилерійських боєприпасів усіх калібрів, літаків і БпЛА. Радар комплексу може автоматично супроводжувати до 256 об’єктів на дальність до 250 кілометрів. Комплекс записує всі дані та може відтворити їх у будь-якій конкретній точці польоту.

За неповний рік роботи з MFTR-2100/40 спеціалісти інституту провели низку важливих випробувань 152-мм снарядів, 60-мм мін для нових українських мінометів, крилатої ракети «Нептун» і некерованих реактивних снарядів РС-80 «Оскол» тощо.

Цьогоріч у Чернігові очікують на нове обладнання, що дасть змогу просунутись у створенні мобільної уніфікованої багатопрофільної полігонно-випробувальної бази для досліджень практично всієї номенклатури озброєння та військової техніки.

Ще статті по темі

Back to top button