Суспільство

На Чернігівщині зафіксовано 33 порушення Правил рибальства протягом тиждня

За період з 14 по21листопада 2019 року Чернігівським рибоохоронним патрулемзафіксовано33 порушення Правил рибальства. Так, складено 11протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 19- за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Крім цього, складено три акти виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 18 кг риби та 17 од. сіток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В області за тиждень рибоохоронний патруль зафіксував 14 порушень

«Всього у порушників протягом тижня вилучено71 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 34 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на загальну суму 1 850 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 13 498 грн», — зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу,15 листопада державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля уБорзнянському районі на р. Десна, поблизу с. Воловиця викрито жителя м. Ніжин. За допомогою 4 од. сіток зяберних (одностінних) правопорушник добув понад 5 кг риби:плітка – 19 екз., окунь – 7 екз., плоскирка – 4 екз., щука — 2 екз.та 1 екзлина..Завдано збитків у розмірі 2 669грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський рибоохоронний патруль за тиждень вилучив 66 кг незаконно добутої риби

16 листопада у Козелецькомурайоніна р. Десна,біля м. Остер виявлено місцевого жителя, який за допомогою 2 од. сіток зяберних (одностінних)незаконно виловив понад 2 кг риби: синець — 11 екз.,по 2 екз. щуки іплітки, по 1 екз. ляща, окуня і в’язя та 1 екз. рака.Збитки, завдані рибним запасам, склали 2133,5 грн.

На всіх грубих правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які будуть направлені до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада діє заборонана лов риби на зимувальних ямах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський рибоохоронний патруль

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Любі друзі! Українською правильно у заголовку написати не тижДня, а тижня))

Back to top button