Суспільство

Чернігівські водії нестимуть посилену відповідальність за порушення правил дорожнього руху

Верховна Рада внесла зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів. Тепер водії одразу платитимуть гроші за недотримання ПДР.

За відповідні зміни проголосували 302 депутати на позачерговому засіданні Верховної Ради 24 квітня.

Раніше кожен водій отримував 150 балів на рік. За кожне зафіксоване порушення з цього рахунку списували по 50 балів. Таким чином адміністративне стягнення водій сплачував тільки після 3 порушення. З прийняттям змін до законодавства штрафи з водіїв стягуватимуть одразу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Набув чинності закон про віднесення осіб в інвалідних візках до учасників дорожнього руху

«Досвід розвинених країн свідчить про інші підходи до застосування штрафних балів, які розглядаються як додатковий стимул для усвідомлення порушником серйозності наслідків у разі систематичного недотримання Правил дорожнього руху, у тому числі й шляхом позбавлення права керування транспортним засобом. Застосування більш суворого виду відповідальності відбувається після набрання водієм певної кількості штрафних балів, а не зняття, як передбачено законодавством України», – йдеться у пояснювальній записці до проєкту закону.

Автори закону зазначають, що ці правки мають усунути негативний вплив окремих норм законодавства на безпеку дорожнього руху та дати можливість притягувати до відповідальності осіб, що вчиняли адміністративні правопорушення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button