Суспільство

Чернігівські волонтери відвезли військовим частинку домашнього тепла (Фото)

Днями представники громадської організації «Жіноча волонтерська сотня самооборони Чернігівщини» повернулися додому із буремного сходу. Поїздок вони вже не рахують, але, кажуть, що, ймовірно, це був їхній 60-й візит до зони АТО. Деякі з мужніх жінок по приїзду додому захворіли, але все одно радіють, що змогли хоча б чимось допомогти землякам, які боронять мир.

Цього разу шлях чернігівок проліг від Майорська до Широкиного. Побували і в горезвісній Авдіївці. Щоправда, чернігівські жінки кажуть, що там не все так критично, як розповідають центральні ЗМІ.

Голова громадської організації «Жіноча волонтерська сотня самооборони Чернігівщини» Світлана Корольова каже, що в наших бійців настрій бойовий, але всі вже втомилися. Також хлопці на передовій стверджують, що, якби їх не стримували, вже давно вибили б ворога. Мовляв, що то за перемир’я таке, коли ворог обстрілює українські позиції з танків, а нашим і відповісти не можна.

«Там, де військові залишились на старих позиціях, усе гаразд. А тим, що зайняли нові, – тяжко. По-новому треба «вгризатися» в землю, тягнути електрику з сіл, окопуватися, налагоджувати побут», – зазначила Корольова.

За словами волонтерів, в українських захисників вистачає їжі, із забезпеченням формою теж начебто все добре. Щоправда, кращого взуття, ніж валянки для сурових українських зим, ще ніхто не придумав. Із постачанням техніки до війська, на жаль, не все гаразд. Бо чернігівки вкотре переконалися, що 80 % техніки, яку використовують на передовій, надали волонтери.

Цього разу наші мужні жінки відвезли землякам-військовим будматеріали – багато скоб, цвяхів, електричний кабель тощо. При цьому волонтерки як справжні господині не забули порадувати хлопців домашніми варениками та іншими смаколиками.

Ще статті по темі

Back to top button