Суспільство

Чернігівські ялинки помандрували на південь України (Фото)

Що ближче Новий рік, то актуальнішою стає покупка ялинки. Яку вибрати та де купити – ось що цікавить чернігівців напередодні Новорічних свят. Ми вивчили це питання для вас.

Щоб не переплачувати за новорічну ялинку, варто купувати її на спеціалізованих ринках без посередників, радять чернігівські лісівники. Адже цього року вартість вирощених у лісгоспах  дерев практично не відрізняється від торішньої. А ціна лісових красунь, за словами першого заступника начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Юрія Пономаренка, переважно залежить від їх висоти:

— Ми промоніторили ситуацію на ринку і можемо стверджувати, що ціна на новорічні ялинки по Чернігівському обласному управлінню залишилась на рівні минулого року – від 35 гривень. Звісно, формування ціни залежить від висоти та від того, чи в горщику ялинка, чи просто зрубана. Але ціна доступна для кожного жителя міста або села. Якість пропонуємо найвищу, бо вирощуються новорічні ялинки на спеціально створених плантаціях.

Цього року чернігівські лісівники планують реалізувати близько 30 тисяч ялинок і сосен. Майже половину на сьогодні вже розкупили бізнесмени-оптовики. Саме вони й згодом накручують ціни на ринку.

Це вже на їхній совісті, — зазначає Юрій Пономаренко. — Ми продаємо людям новорічні дерева за нормальними цінами. Я вважаю, 35-40 гривень за сосну – це доступно для кожного. У Чернігові наш ялинковий базар працює в районі «Круга», діє майданчик із реалізації новорічних ялинок і на території Чернігівського держлісгоспу (це на Молодчого, 18).

До речі, чернігівські ялинки цьогоріч прикрашатимуть не лише оселі жителів Чернігівщини: значна їх частина вже вирушила на південь країни, а саме до Запорізької і Херсонської областей.

Ще статті по темі

Back to top button