Суспільство

Чернігівські заклади охорони здоров’я отримали автономію

У вівторок, 2 травня, Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я».

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента.

Згідно з текстом документа, заклади охорони здоров’я отримали можливість здобуття фінансової та управлінської автономії для забезпечення фінансових, матеріально-технічних ресурсів системи охорони здоров’я.

«При цьому, відповідно до ст. 49 Конституції України, наявна мережа державних та комунальних закладів охорони здоров’я не буде скорочена, ці установи залишаться в державній і комунальній власності та не підлягатимуть приватизації», — зазначається в повідомленні.

Документом також встановлено спрощений порядок реорганізації закладів охорони здоров’я – державних і комунальних установ – у казенні підприємства та комунальні некомерційні підприємства; уточнено чинну гарантію, що кошти, не використані закладом охорони здоров’я (крім державних та комунальних установ) у поточному році, не будуть вилучатись і можуть бути використані на фінансування діяльності закладу (зокрема, на оновлення матеріально-технічної бази); урегульовано окремі питання, пов’язані з договорами про медичне обслуговування населення, які укладатимуть відповідно до спеціального порядку, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button