Суспільство

Чернігівські зоозахисники закликають напувати бездомних тварин у спеку

Уже кілька тижнів у місті стоїть неймовірна спека, від якої страждають не тільки люди, а й тварини.

Для безпритульних собак і котів, а також птахів таке спекотне літо є страшним випробуванням, що навіть може коштувати життя. Тож чернігівські зоозахисники закликають містян не бути байдужими. Адже напоїти нічийного песика чи котика під силу кожному.

«Напоїти бездомних кішок, собак і пташок дуже легко. Для цього підійде навіть звичайна пластикова пляшка, в якій треба відрізати верх. Якщо ж у господарстві знайдеться непотрібна стара мисочка або тарілка – також чудово. І зовсім не важко наливати хоча б раз на день воду в цю пляшку або мисочку. Воду необхідно регулярно міняти, адже в ній може розвинутися інфекція.

Таким чином ви врятуєте життя десяткам живих істот, які страждають від спраги. Поставити таку мисочку можна біля свого під’їзду, а можна і біля магазину, кафе або бару, щоб інші люди побачили вашу допомогу бездомним тваринам і теж захотіли їм допомогти. Не залишайтеся байдужими до тварин, які страждають від спеки!» – закликає Яна Тулупова, голова ГО «Крок до тварин», зоозахисниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У річці на Чернігівщині виявили холероподібні бактерії 

А загалом безпритульні тварини самі знаходять собі тіньові місця, щоб пересидіти чи перележати таку спеку. Якщо тварин підгодовувати, то зазвичай вони починають їсти, коли заходить сонце. Тож варто підгодовувати тварин у цей час вологими кормами, щоб зберегти водний баланс організму.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button