Суспільство

Чернігівських дітей навчатимуть фінансової грамотності

Навчальний посібник і робочий зошит «Фінансова грамотність. Фінанси. Що? Чому? Як?». Цього року Міністерство освіти ввело новенькі підручники з фінансової грамотності.

Посібник складається з 5 розділів і 25 тем. З нього учні дізнаються про сучасну фінансову систему, фінансові установи та їхні послуги. За підсумками курсу школярі зможуть навчитись ефективно управляти власними фінансами та користуватись фінансовими послугами.

Нових підручників у Чернігові цього року не чекають.

«На сьогодні нового з цього предмета немає нічого. Ми передбачаємо, що нові підручники обов’язково будуть для класів Нової української школи. Тобто їм треба ще вирости до старшої школи, 10 – 11 класу, щоб цей курс був обов’язковим для них», – пояснює Яніна Тимошенко, директор методичного центру управління освіти ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 вересня школярі вивчатимуть фінансову грамотність за новими підручниками

«Зараз же цей курс у нас як варіативна складова. Тобто за бажанням. Забезпечення з цього курсу ми маємо, але це не нові підручники. Думаю, на сьогодні цей курс уже оновили, але ми нічого не отримували і цьогоріч, мабуть, не отримаємо, оскільки в програмах обов’язковим він не стоїть», – зазначила директорка.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button