Суспільство

Чернігівських дітей запрошують взяти участь у конкурсі до Дня вишиванки

У культурі кожного народу є речі, що яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками.

День вишиванки – наразі відносно молоде, але таке улюблене народне свято, яке має сприяти єдності й культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу. Традиційно в Україні цей день відзначається в третій четвер травня.

Цьогорічне свято обіцяє не залишитися непоміченим. Зокрема Чернігівська міська централізована бібліотечна система запрошує сіверських дітей до участі в конкурсі мальованих листівок до Дня вишиванки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житель Чернігівщини зібрав колекцію ножиць для стрижки овець (Фото)

«Дітей віком 10 – 15 років запрошуємо долучитися до участі в конкурсі мальованих листівок «Вишивана моя Україна» та намалювати своє бачення місця вишиванки в історії рідного краю та вашої родини.

Роботи в форматі .jpg або .pdf надсилайте до 16 травня на електронну адресу бібліотеки [email protected]», – йдеться в повідомленні Чернігівської міської централізованої бібліотечної системи.

20 травня, у День вишиванки, організатори обіцяють опублікувати список переможців і віртуальний альбом мальованих листівок. Переможці отримають призи, а кращі листівки будуть надруковані, сформовані в поліграфічний комплект і використовуватимуться в благочинних акціях на підтримку захисників України з обов’язковим зазначенням автора листівки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button