Суспільство

Чернігівських перевізників навчали роботи з GPS-трекерами (Фото)

22 травня представники фірми ТОВ «Дозор Україна», яка раніше перемогла в конкурсі на встановлення приладів GPS-моніторингу в Чернігівському громадському транспорті, провели перше спільне  навчання з працівниками Управлінням транспорту та зв’язку і перевізниками міста з використання програмного забезпечення «DozoR».

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради.

За допомогою цього програмного продукту в Чернігові буде здійснюватися GPS-моніторинг у громадському транспорті.

Станом на сьогодні в тестовому режимі з цим обладнанням уже працює частина автобусів на таких маршрутах, як №17, 27, 37, 8. Найближчим часом GPS-трекери будуть встановлені на всьому громадському транспорті міста.

На презентації програми представники фірми «Дозор Україна» показали дієві інструменти для достовірної аналітики й оцінки ефективності маршрутизації міського транспорту.

Програмним забезпеченням «DozoR» можна за будь-який обраний період часу відстежувати переміщення транспорту, подавати звіт щодо пробігу, мотогодин, про перевищення швидкості, час зупинок і стоянок, робочий час водія. Система будує автоматичні звіти з невиконання рейсів і графіків руху, дає можливість порівняти планову та фактичну роботу як кожної одиниці міського транспорту, так і окремих перевізників.

Після повного запровадження системи GPS-моніторингу в громадському транспорті міста мешканці та гості Чернігова матимуть змогу в онлайн-режимі через смартфон відстежувати місцезнаходження і фактичний час прибуття кожного транспортного засобу на всіх зупинках міста за допомогою мобільного додатка DozoRCity або його веб-версії http://city.dozor.tech.

Нагадуємо, що ТОВ «Дозор Україна» взяло на себе інвестиційні зобов’язання для покращення транспортної інфраструктури міста. Так, у Чернігові незабаром з’являться п’ять «розумних» зупинок, які матимуть такі функції:

— табло прогнозування часу фактичного прибуття транспорту на цю зупинку;

— безкоштовний для пасажирів на зупинці доступ до інтернету через Wi-Fi;

— камеру відеоспостереження;

— USB-порти підзарядки мобільних пристроїв;

— мапу транспортних маршрутів міста;

— сучасний естетичний та ергономічний дизайн.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button